Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Archieffoto

Ossenaar veroordeeld voor bedreiging met brandende fles in Veghel

DEN BOSCH/VEGHEL - Een 31-jarige Ossenaar zette augustus vorig jaar een fles met benzine voor een huis in Veghel en stak deze in brand. Dat leverde hem een  gevangenisstraf op van 90 dagen, waarvan 73 dagen voorwaardelijk. 

De Ossenaar was boos omdat de Veghelnaar eerder zijn vriendin ‘had benaderd’. ,,Ik heb niet op een goede manier gereageerd", zei hij tegen politierechter A. Kooijmans in Den Bosch. Politierechter Kooijmans concludeerde dat de verdachte jaloers was.

Quote

Die vrouw weet heel goed hoe ze mij kan raken, door mijn kind bij mij weg te houden

Verdachte Ossenaar

De man had eerder op 26 augustus vorig jaar al tegen het slachtoffer gezegd: ,,Ik kom nu naar je huis toe. Ik schiet je kapot.” De man stapte later in zijn auto en reed naar het tankstation. De Ossenaar vulde daar een fles met benzine en reed naar de woning in Veghel. Hij stapte uit en maakte van papieren uit zijn auto een soort lont. De man zette de fles 'op twee meter' van het huis. De Ossenaar stak het ding vervolgens in brand.

Bedreiging

Kooijmans zag dit als een tweede bedreiging. De Ossenaar was in eerste instantie aangeklaagd voor een 'poging tot brandstichting’, maar daar zag de rechter, net als aanklager, geen bewijs voor.

Het was niet het enige feit waar de verdachte volgens de rechter voor verantwoordelijk was. Hij zou in februari 2018 ook zijn ex-vriendin in Terborg bedreigd hebben. ,,Ik was in die tijd zwaar onder invloed van cocaïne”, verklaarde de verdachte. ,,Die vrouw weet heel goed hoe ze mij kan raken, door mijn kind bij mij weg te houden. Ik heb mijn dochter al drie jaar niet gezien.”

Voorarrest

De man zat nadat hij de fles in brand stak een tijd in voorarrest. Hij hoefde van de rechter nu niet meer terug naar gevangenis. Kooijmans legde een celstraf op van 90 dagen, waarvan 73 dagen voorwaardelijk. De Ossenaar kwam daarnaast onder toezicht van de reclassering te staan. De man mocht geen contact meer opnemen met het Veghelse slachtoffer en hij moet gaan praten met een psycholoog.

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.