Volledig scherm
Coureur Jan Lammers op het circuit van Assen. © ANP/LEX VAN LIESHOUT

Oud-coureur Jan Lammers vertelt in Zijtaart over paardenkracht

ZIJTAART - Over paardenkracht weet vereniging Ruitersport Zijtaart alles, net als voormalig Formule-1 coureur Jan Lammers. Die komt de avond voorafgaand aan de Brabantse Kampioenschappen outdoor in Zijtaart vertellen over PK's. 

Zijtaart organiseert de regionale kampioenschappen paardensport voor de derde maal. Op 20 en 21 juli worden zo'n 1000 ruiters en amazones per dag verwacht met hun paarden en pony’s en 12.000 bezoekers. Het hele dorp werkt aan het evenement mee, ook al is het midden in de zomervakantie. Zo'n 200 vrijwilligers worden ingezet. Een paar jaar geleden kon Ruitersport Zijtaart met de opbrengst een speciale eb en vloedbodem aanleggen in de eigen rijhal, die ook met hulp van het dorp gebouwd is. Nu hoopt de club met de opbrengt de rijhal uit te kunnen breiden.  

De komst van Jan Lammers op 19 juli is een cadeautje voor de sponsoren, meldt de organisatie. De voormalig Formule-1 coureur maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het racen. Hij heeft elf nationale en internationale kampioenschappen op zijn naam staan, races gewonnen in Tourwagens, Sportscars en Formule-auto’s en behaalde in totaal zo'n 150 podium finishes. Hij is vaak als analist aanwezig tijdens races met Max Verstappen.