Volledig scherm
2015-12-02 01:00:01 DEN HAAG - Een brandende kaars. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Oud-rector Rivendell College Uden Harry Veendrick (74) overleden

UDEN - Onderwijsman Harry Veendrick uit Uden is op 74-jarige leeftijd overleden. Veendrick was van 1985 tot 1993 rector van het Rivendell College in Uden. Daarna werkte hij jaren als interim-manager in het basis- en voortgezet onderwijs. 

Harry Veendrick is afgelopen woensdag 18 september tijdens zijn vakantie in Kazachstan door een noodlottig ongeval om het leven gekomen, zo laat zijn familie weten. 

,,Harry was een uiterst plezierige collega om mee samen te werken”, herinnert Frans Schmitz zich. Hij heeft het  over de periode dat hij rector was van het Kruisheren Kollege en Harry Veendrick rector van het Rivendell College. Beide scholen ontstonden in 1975 uit de opsplitsing van het College van het Heilige Kruis in Uden dat in korte tijd heel snel groeide. 

Progressief 

Het Kruisheren Kollege verhuisde in 1979 naar de locatie op Schepenhoek, bijgenaamd de ‘Rooie School, het Rivendell College bleef in de oude gebouwen bij het Kruisherenklooster. Het Rivendell College omvatte havo en atheneum met Latijn en stond bekend als zeer progressief en vooruitstrevend met een relatief jong lerarenkorps. Leerlingen roemden het gebouw, met name de kelder, en de vrije sfeer.   

Het Rivendell fuseerde in 1990 met de Aloysius-mavo en ging verder als het Comenius College. In 1998 gingen alle Udense scholen voor middelbaar onderwijs op in het huidige Udens College.