Volledig scherm
Thijs Vonk is Prins Porcellus de 54ste © Bianca van den Broek fotografie

Oud-wethouder Thijs Vonk is de nieuwe Prins Porcellus

UDEN - Thijs Vonk is de nieuwe prins van de Knoerissen, Prins Porcellus de 54ste. Dit is deze vrijdagavond bekend gemaakt tijdens de pronkzitting van De Knoerissen in theater Markant. 

Prins Porcellus LIV  werd voor de ogen van zo’n 600 nieuwsgierige bezoekers onthuld. Verstopt in een grote kluis werd de nieuwe prins het podium opgedragen, waarna hij met een spectaculaire knal onthuld werd. Hij woont samen met Caren van der Lee en ze hebben twee kinderen. Zoon Koos van 3 jaar en dochter Mieke van 1,5 jaar. 

Thijs Vonk is werkzaam als manager dagelijkse bankzaken bij Rabobank Uden/Veghel en was van 2011 tot 2017 wethouder van economische zaken voor Jong Uden. Hij is ook bestuurslid van Samenloop voor Hoop.

Na lang in het zesde elftal van Udi’19 gespeeld te hebben, ligt zijn focus nu op wielrennen. Zijn motto van carnaval 2019 is: “Dè loat ik nie skieete!”.

De Knoerissen bieden Prins Porcellus LIV en zijn gezin een prinsenreceptie aan op zondag 24 februari vanaf 11.11 uur in Markant Uden. Hier kunnen familie, vrienden, kennissen, collega’s, bevriende (carnavals)verenigingen uit de regio en alle andere geïnteresseerden, de Prins feliciteren.