Volledig scherm
Het oude wijkgebouw Raamhoeve. © Google Streetview

Oud wijkgebouw Raamhoeve Uden mogelijk locatie voor begeleid wonen

UDEN - Het oude wijkgebouw Raamhoeve in Uden wordt mogelijk een plek voor mensen met een beperking die daar begeleid gaan wonen. De stichting Coloni uit Nistelrode heeft interesse in de oude boerderij en de gemeente gevraagd of die wil meewerken aan hun plannen. 

Burgemeester en wethouders voelen daar wel voor, al moeten de verkoop en de plannen nog wel worden uitgewerkt. Het voormalige wijkgebouw de Raamhoeve aan de Vaarzenhof staat al sinds 2011 leeg, op een enkele tijdelijke gebruiker na. Daarvoor was de oude boerderij in het groen jarenlang het kloppend hart van de wijk Raam. Nu staat de boerderij dus op de nominatie om onderdak te gaan bieden aan een groep mensen met een beperking die er onder begeleiding gaan wonen. 

Woonunits 

Om dat mogelijk te maken wil de stichting Coloni de boerderij eerst verbouwen. Daarnaast wil de club er ook nog een aantal losse woonunits bij plaatsen. Uden heeft gesteld dat er maximaal acht van die keten mogen komen staan. Een andere eis is dat het groen van de omgeving behouden blijft, net als het historisch karakter van de boerderij. Ook moet er met de buurt nog overleg plaatsvinden.  

De gemeente Uden moet met Coloni de definitieve verkoopprijs van de boerderij nog aftikken. Daarna kan de stichting pas echt aan de slag. Coloni zit met zijn hoofdkantoor in Nistelrode. Ook daar wordt begeleid wonen aangeboden, net als op de locaties in Tegelen en Helmond.