Volledig scherm
© Van Assendelft

Oude gymzaal Vorstenbosch wijkt voor woningen

VORSTENBOSCH - Ontelbare zweetdruppels van kinderen en sporters hebben er gevloeid maar de laatste druppels zijn voor rekening van de slopers. Deze week zijn ze begonnen aan de ontmanteling van de oude gymzaal achter De Stuik in Vorstenbosch. 

Sinds begin dit jaar kan het dorp zich uitleven in de spiksplinternieuwe accommodatie, een jarenlang gekoesterde wens, en dus is de oude gymzaal overbodig geworden. Deze week moet het gebouw gesloopt zijn. Na de bouwvakvakantie begint op deze plek de bouw van zeven woningen die volgens het CPO-principe (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) neergezet worden. Maar voordat die huizen er staan zullen er opnieuw nog wel de nodige zweetdruppeltjes gevallen zijn. 

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'