De brug van het Duits Lijntje bij Veghel werd in 2014 ontmanteld en weer opgebouwd op de Noordkade, in afwachting van een mogelijke nieuwe bestemming daar. Die krijgt de brug niet daar, maar langs het nieuwe snelfietspad dat grotendeels langs het Duits Lijntje loopt.
Volledig scherm
De brug van het Duits Lijntje bij Veghel werd in 2014 ontmanteld en weer opgebouwd op de Noordkade, in afwachting van een mogelijke nieuwe bestemming daar. Die krijgt de brug niet daar, maar langs het nieuwe snelfietspad dat grotendeels langs het Duits Lijntje loopt. © Archieffoto Jeroen Appels/Van Assendelft

Oude spoorbrug Veghel krijgt plekje langs snelfietspad

VEGHEL - Het zou de verbinding tussen de Noord- en de Zuidkade in Veghel moeten worden. Maar daar kwam een andere brug. Daarom komt de oude spoorbrug van Veghel nu langs het nog aan te leggen snelfietspad. Terug naar waar hij hoort: het Duits Lijntje. 

  1. Waterpoloclub Arethusa heeft aantrekkingskracht op vrouwen

    Waterpolo­club Arethusa heeft aantrek­kings­kracht op vrouwen

    OSS - Waar veel waterpoloverenigingen in de regio kampen met een terugloop van het aantal leden, is bij Arethusa in Oss vooral bij de dames een tegenovergestelde trend te zien. De damesselectie wordt komend seizoen versterkt met vijf nieuwe speelsters die overkomen van een andere club, waaronder drie speelsters van Zeester-Meerval uit Uden. De seniorenafdeling van de dames groeit voor het eerst naar drie teams. ,,Ik zie het als een omslagpunt voor de vereniging”, zegt trainer Hans Willemsen.