Ouderen Uden verrast met pannenkoeken, ijs en spelletje

UDEN - Een beetje alledaags geluk voor zo’n 200 ouderen in Uden. Afgelopen dagen werd het aan huis bezorgd door een groep bedrijven die op alle adressen een verrassingsbox afleverde met daarin twee pannenkoeken, een ijsje en een spelletje. Een hart onder de riem voor alle kwetsbare ouderen die worden getroffen door de coronacrisis. 

Mevrouw Van Hoksbergen uit Uden wordt verrast met de 'blije box'.
Volledig scherm
Mevrouw Van Hoksbergen uit Uden wordt verrast met de 'blije box'. © AG

,,De reacties zijn echt hartverwarmend", zegt Petra Onverwacht van alledaagsgeluk.nl. Met Brigitte Joosten hoorde ze van het stoppen van de maaltijdvoorziening door BrabantZorg waardoor veel ouderen in de knel kwamen. 

Samen met enkele bedrijven uit de regio werd daarop de verrassingsbox bedacht: twee pannenkoeken van de Koekenbakkers uit Heeswijk-Dinther, een ijsje van Huize Holland uit Uden en een spelletje van alledaagsgeluk.nl Gewoon Sjoerd zorgde voor de flyers en promotie van de actie. 

Steun van het Udenfonds 

Aanvankelijk werden alleen de ouderen van de Carolushof en Odiliaflat benaderd. ,,De reacties waren echter zo overweldigend dat we al snel door de eerste 100 boxen heen waren", vertelt Onverwacht. Met financiële steun van het Udenfonds konden daarop nog eens 100 boxen extra gemaakt worden die overal in Uden, tot in Volkel toe, bezorgd werden. Vandaag, donderdag 26 maart, worden de laatste boxen uitgedeeld. 

,,Ik had een mijnheer die begon te huilen van geluk", vertelt Onverwacht. ,,Hij heeft hier geen familie en krijgt de box op zijn 93e verjaardag. We krijgen brieven, gedichten, de reacties zijn echt fantastisch.”

De box, veilig voor de deur.
Volledig scherm
De box, veilig voor de deur. © AG