Volledig scherm
Uden heeft een nieuwe manager voor het winkelcentrum. © Hans van Alebeek

Peter van den Elsen (37) uit Gemert nieuwe centrummanager Uden

UDEN/GEMERT - Peter van den Elsen (37) uit  Gemert is de nieuwe centrummanager van Uden. Hij begint 12 juni als opvolger van René Jetten die deze functie jarenlang vervulde. Van den Elsen heeft veel ervaring op het gebied van marketing en evenementen. 

Peter van den Elsen werd gekozen uit zo’n 35 mensen die solliciteerden op de vacature voor centrummanager. Die ontstond nadat de gemeente Uden na jarenlang geruzie de samenwerking opzegde met de Stichting Uden Promotie waar René Jetten in dienst was. 

Sinds 1 april dit jaar doet Uden voor het winkelcentrum zaken met de nieuwe ondernemersvereniging UCO (Uden Centrum Ondernemers). Gemeente en UCO gaan samen een nieuwe Stichting Centrummanagement opzetten. Samen betalen ze ook die stichting waar de part-time centrummanager onder valt. Omdat deze  stichting nog niet is opgericht komt Van den Elsen voorlopig in dienst bij de gemeente. 

Werk 

UCO-bestuurslid Willy van Erp is blij met de nieuwe man voor het Udens winkelcentrum ,,Er is een hoop werk aan de winkel”, zegt hij. ,,Hij moet de nieuwe organisatie opzetten, een verbindende rol spelen tussen alle ondernemers en het contact met de gemeente onderhouden.”  

Na zijn studie commerciële economie, marketing en management aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven begon Peter van den Elsen in 2005 bij de Udense uitgeverij De Winter, met name voor de krant Bedrijvig Brabant. Van 2008 tot 2016 was hij bij Omroep Brabant verantwoordelijk voor het persbeleid, eventmarketing en promotionele campagnes. 

Hij werkte ook kort voor Houben Worstenbrood en was de laatste jaren als freelance eventmarketeer werkzaam. In opdracht van VisitBrabant is hij momenteel coördinator van de Brabantse Gastvrijheid Award. Volgens eigen zeggen is Van den Elsen een ‘sterke communicator’: ,,Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe.”