Volledig scherm
De Aldi supermarkt aan de Bitswijk in Uden, door de rechtbank herdoopt in Aldi Noord. © Hans van Alebeek

Petitie gestart: ‘Aldi Bitswijk Uden moet blijven’

UDEN - De Aldi-supermarkt aan de Bitswijk Uden moet blijven. Dat is de opvatting van een groeiende groep Udenaren die vindt dat de supermarkt niet de dupe mag worden van het geschil tussen de gemeente en twee ondernemers die zich gedupeerd voelen. Op internet staat een petitie die zondagmiddag al door ruim 330 mensen was getekend. 

Sluiting van de supermarkt aan de Bitswijk, ook wel Aldi-Noord genoemd, is een serieuze optie na de uitspraak van de rechtbank Den Bosch die vorige week concludeerde dat de gemeente nooit een vergunning had mogen afgeven. Daarmee gaf de rechter de ondernemers Benito van Dijk en Roland de Laak gelijk. 

Zij vechten al twee jaar tegen de Aldi-supermarkt omdat die hun eigen plan in de wielen rijdt om vlak in de buurt een groot Foods Experience Center te realiseren, op de plek van de huidige Expertwinkel - vroeger Ben van Dijk.

‘Aldi is een fijne supermarkt’ 

De dreigende sluiting was voor Angelique reden om een petitie ‘Aldi Bitswijk moet blijven’ aan te maken waarin ze de strijdende partijen oproept om tot een oplossing te komen.  ,,Wij zijn van mening dat de Aldi Bitswijk een geweldige, mooie en fijne winkel is die bij veel Udenaren geliefd is en als een fijne supermarkt word gezien", aldus de initiatiefneemster die ook het ‘leuke en vriendelijke team’ in de winkel roemt. 

Strijdende partijen aan tafel 

Of het ook daadwerkelijk tot een sluiting komt, is nog maar de vraag. Gemeente en Aldi hebben nog enkele weken de tijd om te kijken of ze bij de Raad van State in beroep gaan. Maar verluidt probeert de gemeente alle partijen aan tafel te krijgen om te kijken of er buiten de rechtbank om een oplossing te vinden is.

  1. Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’
    PREMIUM

    Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’

    UDEN - De Udense horeca geeft op Facebook aan carnavalsvierders uitleg over het geschil rond de carnavalstent op de Markt. Daar is de carnavalsvierder de dupe van, want die kan nu niet met één munt overal in Uden betalen tijdens de carnavalsdagen. De café's geven daar Markant en de Knoerissen de schuld van. ‘Zij eisen overal zeggenschap, zelfs tot in detail en daar passen wij als horeca simpelweg voor.’