Volledig scherm
Het plein voor het Zeelandse gemeenschapshuis De Garf gaat op de schop. © Maarten van de Rakt

Plein voor De Garf in Zeeland gaat in twee etappes op de schop

ZEELAND - Aannemingsbedrijf Wetering neemt het plein bij gemeenschapshuis De Garf in Zeeland rigoureus onder handen. Het werk maakt deel uit van fase drie van de  herinrichting van de Kerkstraat.

Het plein krijgt onder meer een regenwaterriool en nieuwe lichtmasten. De complete bestrating van rijbaan, trottoirs en parkeervakken wordt vervangen door een nieuwe. De trottoirs krijgen natuursteentegels. 

De schuine parkeervakken keren terug. Dat geldt ook voor het eenrichtingsverkeer, tegen de klok in. Er komt meer groen, ook in de middenstrook. Het plein moet uiterlijk een eenheid gaan vormen met de omgeving van het gemeentehuis en het plein bij de Jumbo, verderop in de Kerkstraat. 

De werkzaamheden aan het plein worden in tweeën geknipt. Zo zijn er altijd enkele parkeerplaatsen beschikbaar. De klus moet voor de feestdagen geklaard zijn. Of dat daadwerkelijk gaat lukken hangt natuurlijk ook af van weersomstandigheden. 

Supermarkt Aldi, slagerij Van Haeren en gemeenschapshuis De Garf blijven voor voetgangers gewoon bereikbaar.

  1. Benevelde Veghelaar besteedde buit overval weer aan drank: ‘Laatste drie jaar in een waas beleefd’
    PREMIUM

    Benevelde Veghelaar besteedde buit overval weer aan drank: ‘Laatste drie jaar in een waas beleefd’

    DEN BOSCH/ VEGHEL- De 34-jarige Veghelaar die op 30 juli van dit jaar het Kruidvat aan de Bunders overviel, gaf het grootste deel van zijn buit uit aan drank in Eindhoven. Dat vertelde de alcoholist dinsdagmorgen bij de rechtbank in Den Bosch, waar hij onverwacht bekende dat hij inderdaad degene was die toen een 17-jarige medewerkster van de winkel had gedwongen om de kassa te openen.