In 2017 werden 3,5 miljoen kippen geruimd en miljoenen eieren vernietigd, nadat de giftige stof fipronil werd vastgesteld in eieren.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2017 werden 3,5 miljoen kippen geruimd en miljoenen eieren vernietigd, nadat de giftige stof fipronil werd vastgesteld in eieren. © Videostill

Pluimveehouders willen onderste steen op ministerie boven om miljoenenclaim beter te kunnen onderbouwen

DEN HAAG/ERP – Een tiental pluimveebedrijven, waaronder Vissers Pluimvee BV uit Erp, wil nog altijd de onderste steen boven krijgen in de fipronilcrisis van vier jaar geleden. Door onder meer een hoger beroep bij de Raad van State hopen ze nog altijd voor miljoenen gecompenseerd te worden voor de geleden schade.

 1. Gemeente Uden geeft prioriteit aan de fiets? Ga toch fietsen
  PREMIUM
  Column tHans

  Gemeente Uden geeft prioriteit aan de fiets? Ga toch fietsen

  UDEN - Laten we de dag eens beginnen met wat citaten uit andermans werk: ,, In de toekomst krijgt bij de inrichting van de openbare ruimte de fiets prioriteit. We zorgen voor de gewenste locaties van fietsenstallingen nabij het centrum en leggen die aan. We denken daarbij ook aan oplaadpunten voor e-bikes. Vóór 2020 realiseren we samen met provincie en aanliggende gemeenten de snelfietsroutes Uden-Veghel en Uden-Nistelrode-Oss.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”