Gijs de Louw, directeur van poppodium De Pul in Uden in de lege zaal. ,,Onze sector is het kind van de rekening geworden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gijs de Louw, directeur van poppodium De Pul in Uden in de lege zaal. ,,Onze sector is het kind van de rekening geworden.” © Van Assendelft Fotografie

Poppodia zijn klaar met die ‘bak met ellende’ die nu al twee jaar op hun dak neerklettert

UDEN/TILBURG/NIEUWENDIJK - Wat wordt het op 25 januari, groen licht? En zo ja, onder welke voorwaarden en voor hoelang? De poppodia in de regio wachten in spanning af wat het volgende kabinetsbesluit brengt. „We houden de moed erin.”

 1. Noodkreet regionale horeca: verleng termijn terugbetalen belastingschuld
  PREMIUM

  Noodkreet regionale horeca: verleng termijn terugbeta­len belasting­schuld

  OSS/MAASHORST/MEIERIJSTAD - ,,Voor veel horeca-ondernemers zijn de problemen nog lang niet voorbij. Die hebben slapeloze nachten nu de belastingdienst haar schulden gaat innen.” Dat schrijven voorzitters van bijna zestig horeca-afdelingen in onder meer Oss, Meierijstad, Maashorst in een brief aan het kabinet. Zij vragen de terugbetalingstermijn van de uitgestelde belasting van vijf jaar jaar te verlengen naar tien jaar.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.