Volledig scherm
Het voormalige postkantoor in Veghel en de naastgelegen panden maken plaats voor nieuwbouw. © Philip van den Brand

Postkantoor Veghel tegen vlakte

VEGHEL - Eerder verguisd dan geliefd was het postkantoor en achterliggend postsorteercentrum dat zo'n zestig jaar een prominente plek had aan de Markt in Veghel. Want de meeste Veghelaren vonden het maar een foeilelijk gebouw. 

Volledig scherm
Het voormalige postkantoor in Veghel wordt gesloopt. © Kirsten Rietbergen

Wie er toch nog een blik op wil werpen moet snel zijn, want het pand de naastgelegen panden gaan op dit moment in rap tempo tegen de vlakte. De kraan van Van der Linden hapt er grote brokken uit, zodat er plaats ontstaat voor een nieuw appartementengebouw en een doorgang naar de Aa. 

Volledig scherm
Het voormalige postkantoor in Veghel wordt gesloopt. © Kirsten Rietbergen

De welstandscommissie van Meierijstad plaatste onlangs nog kanttekeningen bij het uiterlijk van het plan. Ontwikkelaar BL Huisvesting BV uit Gemert wil dat de oorspronkelijk geplande commerciële ruimte op de begane grond woonruimte wordt. Hiervoor moeten volgens de welstandscommissie op detailniveau enkele aanpassingen worden gedaan. Het staat de sloop van het oude pand en de bouw van het nieuwe pand niet in de weg.