Volledig scherm
© UdenFonds

Potje UdenFonds gevuld met 15 mille extra voor duurzaamheid

UDEN -  Udenaren met  plannen of ideeën voor een meer duurzame wijk of buurt, kunnen voor financiële steun voortaan aankloppen bij het zogeheten UdenFonds. De gemeente Uden heeft daarvoor 15.000 euro extra in de pot gestort. In 2018 had het fonds ruim 54.000 euro te vergeven. 

De pot van het UdenFonds wordt beheerd door UdenaardeToekomst (UdT). Het geld is vooral bedoeld om burgerparticipatie te stimuleren. Een aparte commissie beoordeelt de verzoeken en plannen die altijd door minstens twee burgers gedragen moeten worden. De gemeente stort er elk jaar 25.000 euro in,  zelf haalt de club ook nog geld binnen via onder andere  NLdoet. 

Vorig jaar werd met de beschikbare 54 mille een groot aantal initiatieven gesteund, variërend van buurttuinen in Odiliapeel en de Bitswijk tot voorstellingen van de harmonie en bestuurskosten van  onder speeltuin De Wiebert en het Fiets Forum. 

Eind 2018 had het UdenFonds zo'n 35.000 van de 54.000 euro uitgegeven. De gemeente is zo tevreden over het fonds dat burgemeester en wethouders hebben besloten om 15.000 euro extra te storten voor initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Ook in dit geval moeten minstens twee mensen iets willen dat bijdraagt aan een groenere wijk, energiebesparing of afvalredactie.