Volledig scherm
De zes dames van Grof Getikt zongen en speelden zich tot publiekslieveling in Eerde. © Franka Willems-Netten

Prinsenzitting Eerde: ‘Is Oiversdorp echt het hart van Meierijstad?’

EERDE - Televisiespelletjes scoorden vrijdagavond bij de Prinsenzitting van de Oivers in Eerde. In De Brink werd vooral ook genoten van de zes dames van Grof Getikt.

Was het vorig jaar een lange zit, ook met 'slechts' negen acts was de Prinsenzitting in Eerde vrijdag meer dan een avondvullend programma. Ze hadden geen haast en het was gezellig.  René (Bouwmans) d'n artiest werd in de bloemetjes gezet omdat ie al voor 33ste keer optrad. Ook de jonge dansmariekes en stoere dansers van The Urban Room oogstten applaus. 

Riet Verberk

Een spontane lach en applaus moesten vrijdag wel worden verdiend. De meiden van Grof Getikt kregen het royaal. De teksten waren eerder van de hand van Riet Verberk. Na haar overlijden heeft dochter Hilde die draad weer opgepikt. Met succes vroegen de zes dames in het wit met rode schoentjes zich af of Oiversdorp Eerde echt het hart is van Meierijstad. Met verschillende meerstemmige liedjes namen ze dat vrolijk onder de loep.

Ook de televisiespelletjes gebaseerd op Miljoenenjacht - met een ware Linda de Mol - en Jongens tegen de Meisjes werden gewaardeerd. Respectievelijk neergezet door de Hoge raad (ex-prinsen) en de Raad van Elf. Het slot was voor Prins Jim die zijn 'lied' met bewegingen presenteerde. Zaterdagavond is de laatste van twee zittingen.

Volledig scherm
Prinsenjacht 2020, een alternatieve Miljoenenjacht tijdens de Prinsenzitting in Eerde. © Franka Willems-Netten