Volledig scherm
Een archieffoto van de N279. © jan zandee/fotoburo bolsius

Provincie biedt alternatief voor auto op N279

VEGHEL/DEN BOSCH - In de hoop dat minder mensen in de auto stappen, gaat de provincie in de omgeving van de N279 het gebruik promoten van elektrische deelauto's, scooters, fietsen en ov.

De bedoeling is dat in 2020 op diverse plekken langs of vlakbij de weg overstapplaatsen komen. Daar kunnen automobilisten hun reis vervolgen met een alternatief voor hun auto. De provincie hoopt dat de N279 en omliggende wegen minder druk worden.

Quote

We kunnen nog geen concrete plekken of aantallen noemen van bijvoor­beeld elektri­sche scooters

Woordvoerder provincie

Wie gebruik wil maken van de alternatieven voor de auto, kan daarvoor via een app op de telefoon een abonnement nemen op Mobility Mixx. Daarmee kunnen reizigers met één pasje verschillende vervoersdiensten afnemen en achteraf daarvoor betalen.

Scooters

,,We kunnen nog geen concrete plekken of aantallen noemen van bijvoorbeeld elektrische scooters", aldus een woordvoerster van de provincie. ,,De komende tijd gaan we met gemeenten en bedrijven in de omgeving overleggen om te kijken waar behoefte aan is."

Menno Lijkendijk van Mobility Maxx wil bijvoorbeeld bedrijven in de buurt van de N279 'probeerdiensten' aanbieden. ,,Dan kan een bedrijf een of twee maanden kijken hoe het bevalt, om personeel gebruik te laten maken van elektrische deelauto's."

Regulier openbaar vervoer

Mobility Mixx biedt zijn app al in het hele land aan. Voor de N279 wil het bedrijf specifieke voorzieningen regelen. "Het komt erop neer dat het reguliere openbaar vervoer niet genoeg dichtheid biedt in de omgeving. Dus rijden er te veel auto's. Dat probleem proberen wij aan te pakken door extra opties te bieden voor omwonenden."