Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Bernheze in vergadering. Op de voorgrond oud-secretaris Noud Bex en de wethouders Peter van Boekel, Rien Wijdeven en Rein van Moorselaar. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Raad Bernheze: knetterende start, gezapig vervolg

AnalyseBERNHEZE  - ‘Samen door’ is de titel van het coalitieakkoord dat CDA, Lokaal en SP in Bernheze een jaar geleden presenteerden.  Maar net als het vorige college kan B&W nu ook ongestoord zijn gang gaan.

Een knetterende start. Zo zou je het begin van de nieuwe coalitie/college van Bernheze gerust kunnen noemen. Al bij de eerste raadsvergadering vloog raadslid Ad Donkers (Blanco) er met gestrekt been in. De nieuwe coalitie of beter gezegd, oude coalitie minus D66, had net het programma voor de komende vier jaar gepresenteerd of Donkers haalde uit. ,,Als dit de toon zet voor de inhoudelijke discussies hier, dan zie ik de komende vier jaren een beetje met treurnis tegemoet”, zei Donkers. De oppositie had twee voorstellen ingebracht die door de coalitie werden verworpen. De manier waarop dat gebeurde, stoorde de oppositie en met name Donkers. ,,De coalitiepartijen reageren nauwelijks op onze inbreng. Je ziet gewoon dat ze dat vooraf onderling zo hebben afgesproken”, beet Donkers van zich af.