Volledig scherm
Voorbeeld van een hoge-hakken-wedstrijd of stilettorun elders in het land © Rick Nederstigt

Race op hoge hakken door centrum van Uden

UDEN - Onder de naam ‘Yvonne terug op hakken’  wordt op zondag 15 september in Uden een hoge-hakken-race gehouden om geld bijeen te brengen voor de 35-jarige Udense Yvonne Ceelen.  

Zij strijdt al jaren tegen de slopende ziekte MS en in een poging de ziekte een halt toe te roepen wil ze een stamceltransplantatie ondergaan.  Daarvoor is 75.000 euro nodig.  Die wordt met een crowdfundingactie bijeen gebracht. De hoge-hakken-race maakt daar onderdeel van uit. 

Warming-up

De route gaat van Grande Café Floryn op de hoek van de Markt naar café Sgt. Pepper in de Sint Janstraat.  De lengte bedraagt driehonderdvijftig meter. Om 14 uur is er een warming-up bij Floryn en na afloop is er bij de finish een afterparty.  Deelnemers kunnen zich voor 12,50 euro inschrijven via www.yvonneterugophakken.nl. 

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.