Volledig scherm
Rapper Snelle brengt een bezoek aan gymnasium Bernrode te Heeswijk Dinther. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

Rapper Snelle verrast Milan en klas 1b van Bernrode met bezoek en optreden

HEESWIJK-DINTHER - Rapper Snelle bracht vrijdagochtend een bezoekje aan gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Milan van Limpt uit klas 1b is namelijk zo slim geweest om de PhoNo app te downloaden en daarmee won hij voor zijn klas een optreden van de populaire rapper.

Snelle is op dit moment succesvol met het nummer ‘Smoorverliefd’ dat  gaat over het gebruik van de telefoon op de fiets. De rapper is door verzekeraar Interpolis gevraagd om een lied te schrijven voor hun campagne om het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets terug te dringen. 

Doe een horloge om

De campagne, en vooral het liedje blijken in ieder geval bij de jongeren van Bernrode aan te slaan. Vrijwel alle leerlingen uit de klas van Milan hebben de PhoNo app gedownload en zijn dus niet bereikbaar als ze op de fiets zitten. Eén jongen in de klas moest bekennen dat hij toch nog wel ooit op zijn telefoon kijkt als hij op weg naar huis is. ,,Waarom?", vroeg Snelle. ,,Om te zien hoe laat het is.” Tip van de rapper: ‘doe een horloge om’. 

Het bezoek van Snelle was niet alleen bedoeld om de jeugd te attenderen op het gevaar van fietsen met een telefoon in je hand. Natuurlijk zong de rapper samen met gitarist Okke Punt zijn bekende liedjes ‘Smoorverliefd’ en ‘Reünie’. En de klas van Milan zong van begin tot einde met Snelle mee.