Volledig scherm
Adjudant Patrick, Prins Robert d'n Twidde en adjudant Marc. © NEW BRAND ACTIVATORS

Robert d’n Twidde heerst over Kuussegat Veghel

VEGHEL - Prins Robert d'r Twidde heerst tijdens carnaval 2020 over Kuussegat Veghel. Dat werd vrijdag tijdens de tweede Hofzittingsavond onthuld in de Koekbouw op de Noordkade. 

Robert (56), die in de rest van het jaar gewoon Van der Meijden heet, heeft samen met zijn vrouw Claudia zes kinderen. Twaalf jaar geleden kwam hij in Veghel wonen. De band met Veghel was er al langer: ruim 50 jaar geleden vestigde hun familiebedrijf MBI De Steenmeesters op industrieterrein De Dubbelen. De blauw-gele silo’s zijn vanuit verschillende invalswegen in Veghel te zien en binnenkort vieren ze er hun 75-jarig bestaan.

Zijn grootste passie is het rijden van rally’s met zijn Mercedes-Benz uit 1963 en reizen met zijn gezin. Verder golft hij en is hij voor het tiende jaar betrokken bij de organisatie van de Heerenzitting. Van der Meijden is lid van de Technische Commissie en het Foedtiem, de lekkerste commissie van de Kuussegatters. 

Hij stelt: ,,In onze club zetten 250 vrijwilligers zich keihard in om voor alle mensen in Kuussegat een fantastisch carnaval te organiseren. Dat ik nu als Prins Robert d’n Twidde hierin voorop mag gaan, vind ik een enorme eer.” Hij wil er onder het motto ‘Mi gemak uit oew dak!’ een ‘steengoeie’ carnaval van maken.

Volledig scherm
Prins Robert d'n Twidde, heerser van Kuussegat © NEW BRAND ACTIVATORS
  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”