Volledig scherm
PREMIUM
Roger Lips woont al jaren - onbereikbaar voor curatoren - in Dubai. © John Back

Roger Lips doet de groeten uit Dubai

Roger Lips, de failliette Udense vastgoedmagnaat van weleer, weet in zijn woonplaats Dubai al jaren nog uit de klauwen van justitie te blijven. In weelde, maar ook met heimwee en zelfgekozen eenzaamheid in de woestijn. 

Roger Lips verblijft - mooi bruin getint - al sinds 2013 in Dubai. De voormalige Udense vastgoedman, die verdacht wordt van faillissementsfraude en belastingontduiking, lijkt het in het altijd zonnige emiraat allemaal aardig op orde te hebben.  Hij golft er regelmatig met wat vrienden, toert er rond in zijn peperdure, vierwiel aangedreven Mercedes, wandelt met zijn vrouw Astrid van Sluisveld langs de kust, ontvangt vrienden en kennissen uit het kille Nederland, laat zijn kinderen overkomen uit alle windstreken. Lips (1964) lijkt een uitermate zorgeloos leven te leiden in de woestijn. 

 1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.
 2. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  BERNHEZE/OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.