De Sempre Spera vol giftige lading ligt - achter hekken - aan de kade van de haven in Veghel. Op de achtergrond Agrifirm en het distributiecentrum van Jumbo.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sempre Spera vol giftige lading ligt - achter hekken - aan de kade van de haven in Veghel. Op de achtergrond Agrifirm en het distributiecentrum van Jumbo. © Hans van Alebeek

Schip met zeer dodelijke concentratie giftig graan ligt in Veghelse haven: ‘Ging maar net goed voor bemanning’

VEGHEL - Een binnenvaartschip geladen met zeer giftig graan ligt al dagen aan de kade in de haven van Veghel. De bemanning kon net op tijd van het schip gehaald worden, toen ontdekt werd dat de concentratie levensgevaarlijk bleek. In 2019 belandde een echtpaar op de intensive care na inademing. 

  1. Struikelstenen maken Udens verleden voelbaar in compacte voorstelling van Les Comediens
    PREMIUM
    Recensie

    Struikel­ste­nen maken Udens verleden voelbaar in compacte voorstel­ling van Les Comediens

    UDEN - ‘In Uden gebeurt zoiets niet. Bijna niemand hier weet dat wij Joods zijn.’ Veehandelaar David van Zwanenbergh kan de werkelijkheid die voor de deur staat niet bevatten. Als hij uiteindelijk samen met zijn vrouw onderduikt, blijkt hij kansloos. Het echtpaar wordt afgevoerd naar Sobibor. Struikelstenen op straat houden hun naam levend. In de voorstelling Vrouwen van de wereld krijgen ze een gezicht en een stem.