Volledig scherm
De oude pastorie in Uden. © Hans van Alebeek

Sint trekt gewoon weer in Udense pastorie

UDEN – De intocht van Sinterklaas in Uden begint zaterdag gewoon volgens de lokale traditie bij de pastorie van de Petruskerk. Ook al wordt dit pand momenteel verbouwd tot notariskantoor, de goedheiligman kleedt er zich om. 

,,Sinterklaas heeft overal zijn contacten”, vertelt Joost Jonker, organisator van de intocht, met een knipoog. Sinterklaas is van plan om zaterdag rond 15 uur naar de Markt te komen. De pieten zijn daar al een uur eerder aanwezig.

Alle Udense pieten zijn helemaal zwart. Daarvoor is gekozen na enige nadenken, vertelt Jonker, in verband met de landelijke zwartepietendiscussie.  ,,Het liefst blijven wij van die hele discussie vandaan. Het feest in Uden wordt altijd heel lokaal gevierd en iedereen kent iedereen. Wij hebben uiteindelijk voor compleet zwarte pieten gekozen omdat zij anders het risico lopen herkend te worden.’’ 

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”