Volledig scherm
De vrijwilligers van de buurtbus in Keldonk hebben allemaal een sjaal gekregen van de provincie Noord-Brabant als bedankje voor 40 jaar buurtbus. © Diny Peters/Buurtbusvereniging Keldonk

Sjaaltjes voor medewerkers jubilerende buurtbus

KELDONK - De achttien vrijwilligers van de buurtbus in Keldonk gaan voortaan herkenbaar door het leven; ze hebben namelijk allemaal een rood wit geblokte Brabantsjaal gekregen van de provincie. Dit ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de buurtbus. 

In 1979 zijn in Brabant de eerste vier buurtbusverenigingen opgericht. Eén van die vier is Buurtbusvereniging Keldonk, die bij wijze van proef werd opgericht om oudere mensen, vaak zonder rijbewijs, toch mogelijkheden te geven om naar een winkel of weekmarkt te gaan in een grotere plaats. 

De buurtbus is inmiddels het aanvankelijke doel voorbij gegaan. Want er maken wel oudere mensen gebruik van de buurtbus, maar 75 procent van de reizigers is jeugd. En de bus rijdt op veel ruimere tijden dan alleen naar een weekmarkt. Elke dag maakt de bus twaalf keer een lus van Boerdonk, Keldonk, Erp en Veghel en weer terug. Vorig jaar in april werd voor Keldonk de 300.000ste passagier geteld.