Volledig scherm
Gene Wilder als Willy Wonka in de boekverfilming uit 1971.

Sjakie en de chocoladefabriek 2.0 in Veghel: Bob Hutten verstopt kaartjes in koekjes

VEGHEL - Willy Wonka, de maffe directeur uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek, heeft Veghelaar Bob Hutten geïnspireerd tot een bijzondere viering van het 90-jarig jubileum van zijn cateringbedrijf. Want, zo bekent hij zelf, een vergelijking tussen hem en Willy Wonka is wel te maken. ,,Ik ben zelf ook wel een beetje maf.”

Daarom heeft de Veghelse cateraar en goeroe op het gebied van tegengaan van voedselverspilling net als Willy Wonka vijf Gouden Wikkels verstopt in koekjes, in dit geval Gouden Tickets genaamd. Kinderen die ze aantreffen, winnen een rondleiding net als in Sjakie in de Chocoladefabriek, maar dan in zíjn keuken van Hutten Catering en bij bakkerij Van Leur in Veghel, die de actie ondersteunt. ‘Vind je een Gouden Ticket, dan word je op 16 oktober samen met je vader of moeder een dag lang in de watten gelegd. We gaan allemaal lekkere dingen maken, meer verklap ik nog niet’, schrijft Bob Hutten, wiens opa Jan in 1929 in de Molenstraat in Veghel een bakkerij begon, over zijn actie. 

Vanaf 19 augustus zijn de koekjes, met misschien wel dat Gouden Ticket, een maand lang te koop bij bakkerij Van Leur in Veghel. 

Volledig scherm
Bob Hutten. © Jeroen Appels/Van Assendelft