Volledig scherm
Hap voor hap verdwijnt de Camelot, De Palster ging al eerder plat. © Van Assendelft

Sloop scholen Uden vordert gestaag

UDEN - Met elke hap van de sloopkraan verdwijnt er weer een stukje historie van de basisscholen De Palster en Camelot in Uden. 

De mannen van sloopbedrijf Gebr. V.d. Brand en van Oort zijn een week of drie geleden begonnen met de ontmanteling van de twee basisscholen. De Palster lag relatief snel plat, Camelot is vanwege de bouw en gebruikte materialen een wat lastiger karwei. 

Funderingen 

De sloper denkt nog enkele weken nodig te hebben voor het slopen en afvoeren van alle materialen. Aansluitend worden de funderingen nog opgeruimd. De leerlingen van beide scholen hebben tijdelijk elders onderdak gevonden. 

Volgens plan begint in het voorjaar van 2020 de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum Germenzeel, kosten 10,5 miljoen euro, waar naast de twee scholen ook het wijkcentrum en een sporthal in komen. Eind volgend jaar moet de bouw van het complex klaar zijn. Pas daarna wordt de oude sporthal gesloopt. Die vrijkomende hoek van het terrein wordt bestemd voor spelen en recreatie en de snackbar van de wijk moet er een plekje krijgen. 

Volledig scherm
Zo komt het nieuwe ontmoetingsplein Germenzeel er uit te zien. © Gemeente Uden