Volledig scherm
De aannemer is al begonnen in de Hobostraat. Deze parkeervakken worden breder. Maar volgens de bewoners niet breed genoeg. © Hans van Alebeek

SP: Hobostraat Uden weer niet goed geïnformeerd over reconstructie

UDEN - De aannemer is al voorzichtig begonnen terwijl de bewoners van de Hobostraat in Uden amper goed  geïnformeerd zijn over de reconstructie van de weg. Tot die conclusie komt de fractie SP die vreest dat de beloofde aanpassing met bredere parkeervakken niet goed wordt uitgevoerd en tot gevaarlijke situaties zal leiden. 

De aannemer is maandag gestart terwijl volgens de SP de bewoners nog zaten te wachten op helderheid over de nieuwe situatie voor hun deur. Onderdeel van het werk is de verbreding van de parkeervakken voor de deur. Die gaan van 1,70 naar 2,00 meter terwijl dat volgens de klankbordgroep van bewoners eigenlijk 2,50 meter moet zijn. Volgens de projectleider van de gemeente is daar echter geen ruimte voor vanwege het behoud van de groenstrook en de bomen. 

Veiligheid telt 

De klankbordgroep baalt dat ze deze informatie zelf bij de aannemer heeft moeten achterhalen. Alweer, schrijft de SP in vragen aan het college van burgemeester en wethouders. In de geplande reconstructie van de Kornetstraat/Land van Ravensteinstraat - iets verderop - werd de Hobostraat eerder al over het hoofd gezien. De SP vraagt het college om alsnog rekening te houden met de wens van de bewoners die grotere parkeervakken willen. ,,Desnoods maar een smallere groenstrook", stelt de partij. ,,Veiligheid gaat boven het behoud van groen.”

Naast verbreding van de parkeervakken worden ook uitritten van de Pianostraat en Saxofoonstraat op deze weg overzichtelijker gemaakt en komen er in de scherpe bocht Kornetstraat-Hobostraat waarschuwingsborden. De constructie van de Hobostraat kost alles bij elkaar zo'n 100.000 euro.