Volledig scherm
Gospelkoor Adaja bestaat 25 jaar. Voorzitter Nellie Kerkhof werd zondag gehuldigd. © Adaja

Spil Nellie Kerkhof van gospelkoor Adaja krijgt Udense vrijwilligerspenning

UDEN - Dubbel feest deze zondag in theater Markant. Voorafgaand aan het jubileumconcert van gospelkoor  Adaja werd actief lid en voorzitter Nellie Kerkhof (69) in het zonnetje gezet door wethouder Maarten Prinssen. De Udense krijgt vanwege haar vele verdiensten op 2 januari de vrijwilligerspenning van de gemeente Uden.  

Nellie Kerkhof werd door gospelkoor Adaja voorgedragen vanwege alles wat ze doet voor het koor. Nellie is ruim 20 jaar lid en sinds 2006 voorzitter. Adaja verzorgt concerten bij evenementen in verzorgingshuizen, bejaardenhuizen en bij vieringen in kerken. Gemiddeld één keer per maand treedt het koor op. 

Uitwisseling met Lippstadt 

Nellie is als contactpersoon van het koor bijna dagelijks bezig met overleg voor die optredens. Ook zit ze bij vergaderingen van de kerk voor de indeling van de missen en wat er verder geregeld moet worden. Bij alles is Nellie de rots waar het hele koor op steunt.

Zo regelt ze ook de uitwisseling met gospelkoor Masithi uit Lippstadt. Van lunch tot repetitie- en optreedruimte, alles is in haar vertrouwde handen. Net als de feestelijke viering van het zilveren jubileum in theater Markant, deze zondag. 

Ook inzet voor de Zonnebloem 

 Daarnaast is de Udense ook medewerkster van de Zonnebloem Uden, Volkel, Odiliapeel waarvoor ze mensen bezoekt en zorgt dat elke medewerker op zijn of haar verjaardag een kaartje krijgt. Voor vrienden en familie is ze mantelzorgster waar nodig. Nellie Kerkhof krijgt op donderdag 2 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis de vrijwilligerspenning uitgereikt.