Volledig scherm
Sportpark De Hoef in Loosbroek. met in het midden het hoofdveld van voetbalclub WHV. Rechts daarvan het extra parkeerterrein van uitgaanscentrum Lunenburg. © Google Maps

Sportpark Loosbroek laten liggen is voordeliger

LOOSBROEK - Loosbroek krijgt zicht op 27 nieuwe huizen aan de Schaapsdijk. Verplaatsing van het sportpark wordt daardoor onwaarschijnlijk. Dit blijkt uit een actuele notitie van het gemeentebestuur van Bernheze. 

De Kerncommissie Loosbroek had het als interessante gedachte gelanceerd: een nieuw sportpark buiten het dorp en dan woningbouw op de bestaande voetbal- en korfbalvelden. 

Twee ontwikkelingen maken zo'n verplaatsing nu onwaarschijnlijk. De gemeente Bernheze kan 27 huizen gaan bouwen aan de dorpsrand en heeft dan voor de resterende bouwwens amper nog grond nodig. Daarnaast lijkt pal naast het sportpark een stukje grond voor uitbreiding verkrijgbaar. 

Op dat stukje grond zouden dan de tennisbanen kunnen komen waar het dorp al een tijd om vraagt. 

Simpele uitbreiding

Volledig scherm
Het veld van kofbalclub Korloo, op het sportpark in Loosbroek. © Maarten van den Hurk / BD

De roep om deze tennisbanen leidde tot diverse plannen voor het sportpark. Deze plannen variëren van een simpele uitbreiding tot een complete herschikking van ook alle voetbal- en korfbalvelden. Begin 2018 kwam daar de variant bij van een nieuw sportpark.
Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze heeft zo'n verplaatsing onderzocht en schetst die nu als ‘niet interessant'. Zo staat het letterlijk in een notitie. Die is bedoeld als praatstuk, benadrukt wethouder Rien Wijdeven. Wat hem betreft zijn de politieke partijen in Bernheze nu aan het woord. De fracties buigen zich maandagavond over de Loosbroekse situatie in een zogenoemde werkbijeenkomst. Publiek is hiervoor niet uitgenodigd.

Aan de Schaapsdijk passen 27 huizen

Het is blijkens de notitie niet gunstig om het 3 hectare grote park vrij te spelen voor woningbouw. Bernheze heeft met de provincie een definitief akkoord bereikt over aankoop van 1,5 grond aan de Schaapsdijk, die eerder voor ruimte-voor-ruimte huizen gereserveerd was. Hierop passen 27 huizen. 

Wethouder Rien Wijdeven: ,,Dan hebben we tot aan 2030 nog maar voor 25 tot 30 huizen ruimte nodig. Dan praat je over minder dan een hectare grond. Dat is veel voordeliger te koop dan drie hectare grond die we nodig zouden hebben voor een nieuw sportpark.’’ 

Over verkoop grond valt te praten

Meest goedkope oplossing lijkt nu de aanleg van tennisbanen op een kleine uitbreiding van het sportpark. Dat kan op een deel van de extra parkeerplaats van uitgaanscentrum Lunenburg, pal naast het hoofdveld van voetbalclub WHV.  Over verkoop van de benodigde grond valt te praten, bevestigt Rob Lunenburg.

  1. OM eist 27 maanden cel voor veroorzaker ernstig ongeval Rembrandtlaan in Veghel

    OM eist 27 maanden cel voor veroorza­ker ernstig ongeval Rembrandt­laan in Veghel

    VEGHEL - De 25-jarige Veghelaar, die op 30 november 2018 met zijn BMW een 17-jarige fietser aanreed op de Rembrandtlaan, moet 27 maanden achter tralies doorbrengen. Dat stelde officier van justitie P. Visser woensdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch. Het OM vroeg daarnaast om een rijontzegging van 10 jaar voor het onvoorzichtige rijgedrag van de man, dat leidde tot zwaar lichamelijk letsel. ,,Hij heeft lak aan andere mensen in het verkeer.”