Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Straatrover mag even de cel uit voor nieuwe heup

DEN BOSCH/UDEN - Een 32-jarige Udenaar die verdacht wordt van twee straatroven in zijn woonplaats in 2019, mag van de rechter even de cel uit voor een zware heupoperatie. 

De Bossche rechtbank besloot de voorlopige hechtenis van de man kort te schorsen vanwege grote ontstekingen in zijn heup.

Gevangenisziekenhuis

De verslaafde verdachte mag van de rechters tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis in Tilburg geen drugs gebruiken én hij mag het hospitaal niet verlaten. Die laatste regel leek bijna overbodig: na de verwijdering van de kunstheup zou een vlucht er voor hem zeker niet inzitten. De verdachte moet na de operatie en eerste herstel weer in voorarrest in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.

De Udenaar zou op 19 juni van dit jaar een portemonnee uit de handen van een vrouw hebben getrokken. Een dag eerder pleegde hij volgens de aanklacht ook al een tasjesroof, waarbij de man een tas 'met kracht' de tas van de schouder van een mevrouw zou hebben gerukt. De verdachte ontkende stellig het tweede feit.

Fotoconfrontatie

Het Openbaar Ministerie zou daarom een 'fotoconfrontatie' organiseren. Het slachtoffer krijgt daarbij een serie foto's te zien, waaronder één van de Udenaar.

De rechtszaak wordt in januari inhoudelijk behandeld.

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'