Volledig scherm
Het gezelschap Casus Circus, zaterdag te zien in theater Markant in Uden. © Markant

Stunt Markant: betalen na afloop van bijzondere dansvoorstelling

UDEN - Met een bijzondere stunt hoopt theater Markant Uden zaterdag de zaal vol te krijgen: het publiek kan gratis naar binnen bij de dansvoorstelling Driftwood en mag na afloop zelf bepalen hoeveel ze daarvoor willen betalen. 

Markant Uden is van mening dat de internationale voorstelling Driftwood van het Australische gezelschap Casus Circus een groot publiek verdient. Het gezelschap is een graag geziene gast op grote internationale festivals en treedt over de hele wereld op. 

Op 18 november was de show nog te zien in theater De Blauwe Kei in Veghel waar een kaartje 22,50 euro kostte. Maar ook hier was er vooraf een speciale ‘Sirene Sale-actie’ waar kaartjes voor de helft van de prijs verkocht werden. ,,Bij ons zaten er zo'n 200 mensen in de zaal", zegt de woordvoerster van De Blauwe Kei. 

Meer mensen 

,,Ik begrijp deze actie wel", zegt ze over de collega's in Uden. ,,Wij hebben het ook al eens gedaan met een bijzondere kindervoorstelling. Het is een mooie manier om theaterbezoekers uit hun comfortzone te halen en ze te bewegen om eens iets heel anders te bezoeken. En Driftwood verdient dat. Het is zo'n geweldige show waarvan iedereen die erbij was na afloop zegt: dit hadden meer mensen moeten zien.”

Driftwood is zaterdag 1 december vanaf 19.30 uur te zien in Markant. Tot dusver waren er ruim vijftig kaartjes gereserveerd.