Hans Sinke.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Sinke. © ED

Super-sportman Hans Sinke (75) uit Uden overleden

1944-2020UDEN - Noem een sport en Udenaar Hans Sinke was er goed in. Zijn hele leven lang zocht de voormalige gymnastiekleraar uit Volkel een nieuwe uitdaging, als sporter en als trainer.  Korfbal, judo, langlaufen, biatlon, triatlon, atletiek, basketbal, boksen, motorsport en duiken, overal was hij in thuis. Afgelopen zaterdag overleed Hans Sinke op 75-jarige leeftijd. 

Hans Sinke was sportman in hart en nieren. Sinke liep onder meer de triatlon van Almere, reisde de wereld af met motorsporters en als bondscoach van de biatlonners. Daarnaast had hij zestien jaar lang een eigen sportschool in Uden en richtte hij tussen de bedrijven door maar liefst vier plaatselijke sportclubs op. 

  1. Syrische Arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische Arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.