Volledig scherm
De EMTÉ-supermarkt aan de Losplaats in Uden is dicht vanwege een muizenplaag. © Hans van Alebeek

Supermarkt EMTÉ Uden dicht wegens muizenplaag

UDEN - De supermarkt EMTÉ aan de Losplaats in Uden is gesloten vanwege een muizenplaag. Volgens het bedrijf speelt dat probleem sinds de werkzaamheden op het tegenovergelegen Dico-terrein. 

De supermarkt sloot donderdagmiddag onverwacht de deuren. Bij de ingang hangt een briefje met de mededeling ‘Wegens omstandigheden zijn wij helaas gesloten. Ons excuses voor het ongemak.’ 

Vrijdagochtend komen klanten in een gestage stroom naar de winkel om teleurgesteld weer om te draaien. Binnen in de winkel brandt wel licht en zijn medewerkers druk aan het werk. Personeel verwijst voor een toelichting op de sluiting naar het EMTÉ-hoofdkantoor in Veghel.

Op Facebook meldt het bedrijf zelf dat het om een muizenplaag gaat. Onduidelijk is nog hoe lang de winkel dicht blijft. Een woordvoerder van EMTÉ meldt dat de winkel wordt leeg gehaald, schoongemaakt en dat de muizenplaag wordt bestreden. 

Bij de heropening is het straks dus nog steeds een EMTÉ. Pas in de loop van volgend jaar wordt de zaak omgebouwd tot een Jumbo. De vroegere supermarktketen van Sligro is per 1 juli dit jaar verkocht aan Jumbo supermarkten. Sommige EMTÉ 's worden een Jumbo, andere krijgen de Coop-formule. 

Volledig scherm
Het briefje op de deur. © Hans van Alebeek