Volledig scherm
PREMIUM
Sylvie Kroef. © LaVie

Sylvie Kroef uit Odiliapeel schrijft handboek over afscheid en de dood

ODILIAPEEL/AMSTERDAM - Wat doe je als je iemand gaat verliezen? Sylvie Kroef uit Odiliapeel schreef er een handboek over met honderd ervaringen en praktische tips. ,,Iets doen is beter dan niets doen.” 

Wat zeg je als je op straat die doodzieke buurvrouw tegenkomt? Dat is voor veel mensen nog altijd een groot dilemma want praten over de dood of afscheid nemen is verdomde lastig. Sylvie Kroef (35) uit Odiliapeel  heeft wel een tip: ,,Stap erop af en zeg alleen maar ‘ik wil even zeggen dat ik aan je denk’. Dat is genoeg. Dan is het aan de buurvrouw om te bepalen of ze er wel of niet op ingaat. Het ergste wat je kunt doen is iemand negeren of er met een boog omheen lopen.”   

  1. Verdachte moord Bloemenwijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    Verdachte moord Bloemen­wijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    DEN BOSCH/VEGHEL De 24-jarige Veghelaar die op 20 november 2018 zijn 55-jarige huisgenoot Sona Manpasi in de Bloemenwijk zou hebben doodgestoken, weigert mee te werken aan onderzoek door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Hij gaat daarom in opdracht van de rechter-commissaris binnenkort voor 'observatie' naar het Pieter Baan Centrum. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een pro forma-behandeling van zijn rechtszaak in Den Bosch.