Volledig scherm
De voormalige Hof van Zelland. © Google Streetview

't Oventje kan op de barricades tegen komst arbeidsmigranten

ZEELAND - In januari rees in ‘t Oventje het nodige verzet tegen het plan van ondernemer Jolanda Nooijen om midden in het buurtschap veertig arbeidsmigranten te huisvesten. Nu kunnen inwoners eindelijk daadwerkelijk aan de bak door officieel te reageren op de ontwerp-vergunning.

Het aantal arbeidskrachten is een beetje teruggeschroefd. Het  college van B en W stemt in met de huisvesting van 32 tijdelijke werknemers van Nooijens tuinbouwbedrijf Compliment. Het gaat om een periode van maximaal zes maanden per jaar: het groenteseizoen dat loopt van van mei tot november. 

,,Het plan is inhoudelijk beoordeeld en akkoord bevonden”, meldt het college aan de gemeenteraad. Het ontwerpbesluit ligt ter inzage sinds maandag. De locatie is de voormalige streekproductenwinkel Hof van Zelland aan het Voor-Oventje met achterliggende gebouwen. De werkers wonen nu in huizen in en om Uden en Zeeland.   

In 't Oventje is in januari ontzet gereageerd op het plan van Nooijen. Bewoners voelen zich in de steek gelaten door de gemeente Landerd. Ze vinden dat het plan niet past in de kleine buurtschap. ,,Ze heeft overal lak aan en gaat maar door”, verzuchtte overbuurman Fons Bergmans. ,,Naar ons wordt niet geluisterd. Het lijkt wel of ze de burgemeester en wethouders in haar zak heeft.”