Volledig scherm
stockbd rechtbank den bosch © Kees Backx

Taakstraffen voor diefstal van zwangerschapstest in Uden

DEN BOSCH/UDEN/REEK Een jong stel, beiden 20 jaar, probeerde op 16 mei een zwangerschapstest te stelen bij het Kruidvat in Uden. Ze werden betrapt en met name het meisje verzette zich zodanig dat een winkelmedewerkster gewond raakte aan haar duim. 

Afgelopen dinsdag 13 augustus moesten de twee zich verantwoorden bij de politierechter in Den Bosch.  De jongen, verstandelijk beperkt en lijdend aan autisme,  verblijft in een woongroep in Reek; het meisje, eveneens verstandelijk beperkt, woonde daar op een zorgboerderij. Ze moest daar echter vertrekken en vervolgens besloot de jongen weg te lopen. Hij is inmiddels terug in Reek. 

Quote

Ik had het wapen voor de fun

20-jarige verdachte

In Uden stalen ze een zwangerschapstest, waarbij ze werden betrapt. Met name het meisje verzette zich hevig. Het tweetal zat twee dagen in voorarrest. 

Motormaaier

Eerder, in april, kampeerden ze samen in de tuin van de moeder van de jongen in het Limburgse Meerssen.  Hij stal daar een motormaaier, brak een kelderraam open en haalde accu, benzine en etenswaren weg. Ze maakten zich op de motormaaier uit de voeten maar buurtgenoten hielden hen aan na een facebookbericht van de moeder. De grasmaaier werd op een aanhanger geladen en samen met het stel teruggebracht naar moeder. Daar werden ze door de politie aangehouden. 

Startpistool

De jongen meldde de politie toen dat hij een wapen op zak had, een onklaar gemaakt startpistool uit het huis van zijn vader.  ,,Ik had het voor de fun", zei hij tot de rechter. 

Uiteindelijk kregen ze allebei een werkstraf: het meisje 80 uur, waarvan 40 voorwaardelijk, de jongen 80 uur waarvan 30 voorwaardelijk, plus nog eens 10 voor het wapen. 

Ruzie gehad

Het meisje was niet op de zitting aanwezig. Volgens de advocaat verblijft ze momenteel bij een nicht van haar moeder in Venray. Ze blijkt inmiddels 16 weken zwanger te zijn. Over de vraag wie de vader van het kind is, werd tijdens de rechtszaak niet gesproken.  De twee hebben geen contact meer met elkaar. ,,We hebben ruzie gehad", legde de jongen uit.  

  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.