Volledig scherm
Tankstation TinQ op het Foodcourt Uden gaat woensdag, uiterlijk donderdag, open. © Hans van Alebeek

Tankstation TinQ als eerste open op Foodcourt Uden

UDEN - Geen hamburgers, kipkluifjes of broodjes BLT maar benzine en diesel zullen als eerste te verkrijgen zijn op het Foodcourt Uden. Het onbemande tankstation TinQ denkt woensdag 23 januari, uiterlijk donderdag, open te gaan. 

De drie fastfoofdrestaurants KFC, McDonald's en Subway zijn op dit moment nog druk bezig met de inrichting van hun restaurants. Tankstation TinqQ, helemaal achterin op het terrein, is al wel klaar voor de start. ,,De consument zal de eerste tijd misschien nog wel zijn weg moeten zoeken tussen alle busjes op het terrein maar we gaan open", zegt de woordvoerder van het bedrijf. ,,Gewoon heel stilletjes, de officiële opening van het terrein is in april.” 

Concurrentie 

Het tankstation op het Foodcourt telt vier pompen. Exploitanten van tankstations in Uden hebben nog geprobeerd om de komst van TinQ tegen te houden. De Raad van State ging echter niet mee in hun argument dat er al meer dan voldoende tankstations in en om Uden zijn. TinQ zelf heeft bij Zeeland nog een station, dat blijft gewoon open. ,,Waarom niet", zegt de woordvoerder.  ,,Met ruim 330 tankstations door heel Nederland is de kans groot dat er in de buurt nog een andere TinQ is maar dat geeft niet. Het is beter dat wij er zitten dan een ander.”

Bij het onbemande tankstation in Uden mag nog een aantal wasboxen komen maar voorlopig ziet de exploitant daar van af. 

Volledig scherm
Het tankstation telt vier pompen. Op de achtergrond is nog net het restaurant van KFC te zien. © Hans van Alebeek