Volledig scherm
© Thinkstock

Tbs’er wilde staflid van kliniek in Zeeland steken om overplaatsing af te dwingen

ZEELAND - Een staflid steken om zo overplaatsing naar een gevangenis te bewerkstelligen. Dat was de intentie van een tbs‘er in de Zeelandse locatie van de Pompestichting. De leiding stak er een stokje voor.

De tbs’er had al langere tijd een mes in zijn bezit. Hij heeft verklaard van plan te zijn daarmee een staflid te gaan steken. De man is geplaatst in de zogeheten special care unit. Er is aangifte gedaan.   

Dat blijkt uit een landelijk overzicht van voorvallen dat de Dienst Justitiële Inrichtingen elke maand opstelt. Eind september zijn er op de longstay-locatie voor tbs’ers van de Pompestichting in Zeeland al met al drie steekwapens aangetroffen. 

Bij een andere tbs’er zijn tijdens een kamercontrole twee huishoudelijke messen gevonden. Aan één mes had de man een scherpe punt geslepen. ,,Het is tot op heden niet helder waarom betrokkene deze messen in bezit had. Uiteraard wordt dit nader onderzocht”, zo meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen.  

De Pompestichting is een kliniek voor forensische psychiatrie in Nijmegen, kortweg een tbs-kliniek. In Zeeland gaat het aan de Brand om Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg (LFPZ). Zulke afdelingen zijn er ook in Vught en Nijmegen. 

Volledig scherm
De vestiging van de Pompestichting aan de Brand in Zeeland. © Google Earth