Cor van der Heijden en Jan Wouda (rechts) praten de colleges van Uden en Landerd bij over hun plan om de capaciteit voor theaters te vergroten. In de rijen staan bijvoorbeeld schotten om bezoekers van elkaar te scheiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor van der Heijden en Jan Wouda (rechts) praten de colleges van Uden en Landerd bij over hun plan om de capaciteit voor theaters te vergroten. In de rijen staan bijvoorbeeld schotten om bezoekers van elkaar te scheiden. © Hans van Alebeek

Theater Markant wil wel showroom voor Nederland worden

UDEN - Markant Uden wil zelf minstens 100.000 euro investeren om het theater zo in te richten dat het coronaproof is en er toch 400 tot 500 mensen in kunnen. De lobby voor het protocol dat daarvoor nodig is, ging dinsdag onverdroten verder met bezoekjes van de bioscoopbranche en de colleges  van Uden en Landerd. 

  1. Waterpoloclub Arethusa heeft aantrekkingskracht op vrouwen

    Waterpolo­club Arethusa heeft aantrek­kings­kracht op vrouwen

    OSS - Waar veel waterpoloverenigingen in de regio kampen met een terugloop van het aantal leden, is bij Arethusa in Oss vooral bij de dames een tegenovergestelde trend te zien. De damesselectie wordt komend seizoen versterkt met vijf nieuwe speelsters die overkomen van een andere club, waaronder drie speelsters van Zeester-Meerval uit Uden. De seniorenafdeling van de dames groeit voor het eerst naar drie teams. ,,Ik zie het als een omslagpunt voor de vereniging”, zegt trainer Hans Willemsen.