Een kind leert spelenderwijs over het corona-virus.
Volledig scherm
Een kind leert spelenderwijs over het corona-virus. © Gemeente Meierijstad

Thuiswerken mét kinderen: gemeente geeft hulp met webinar

MEIERIJSTAD - Thuiswerken terwijl de kinderen de hele dag thuis zijn en ook nog begeleiding nodig hebben bij schoolwerk. Voor veel ouders is het alle ballen hoog houden deze dagen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Meierijstad biedt daarom een gratis webinar aan waar ouders  tips kunnen krijgen. 

‘Door de coronacrisis is er in korte tijd veel veranderd. Er komt veel op mensen af, zeker voor opvoeders', stelt de gemeente Meierijstad in een persbericht. De gemeente maakt de webinar samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin mogelijk. De online lezing heet ‘Met de kinderen thuis, samen de nieuwe situatie door’,  en wordt gehouden op 1 april om 20.30 uur. Wie mee wil doen moet zich voor aanmelden op www.cjgmeierijstad.nl  om in te kunnen loggen. 

Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, bekend van meerdere opvoedboeken en televisie, helpt ouders op weg met ideeën. Over hoe kinderen goed te begeleiden in deze tijd, wat bespreek je wel en niet over corona en hoe kom je als gezin de dagen goed door.  

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.