Collage van muzikanten van Zeelandia die samen You'll never walk alone ten gehore brengen.
Volledig scherm
Collage van muzikanten van Zeelandia die samen You'll never walk alone ten gehore brengen. © Muziekvereniging Zeelandia

Tientallen fragmenten ‘You'll never walk alone’ door Zeelandia samengevoegd tot één uitvoering

ZEELAND - De repetities van muziekvereniging Zeelandia zijn al enkele weken in de ban gedaan in verband met de coronacrisis. Fysiek samen spelen zit er dus niet in. Toch is het gelukt om een gezamenlijke uitvoering te geven van het lied ‘You'll never walk alone’, dat geldt als het muzikale steunnummer van deze crisis. 

De tientallen blazers van Zeelandia hebben het nummer elk in hun eigen huis ingespeeld en op video vastgelegd. De vele fragmenten zijn  daarna digitaal samengevoegd en maandagavond, de vaste repetitieavond van Zeelandia, op Facebook geplaatst. 

,,We proberen inspiratie, hoop en troost te bieden en tonen respect op de manier waarop wij dat kunnen: door samen muziek te maken! Maar dan thuis”, zo motiveert Willem Koenders het initiatief.  Zeelandia nam hierbij een voorbeeld aan onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.