Volledig scherm
Bij de ingang van ziekenhuis Bernhoven wordt het publiek alvast gewaarschuwd. © Hans van Alebeek

Toch acties verplegend personeel bij ziekenhuis Bernhoven

UDEN - Verplegend personeel van ziekenhuis Bernhoven in Uden doet op woensdag 20 november toch mee aan de acties in de zorg. Hoe die eruit gaan zien en wat de gevolgen zijn voor de patiënten is nog onduidelijk. Het actiecomité en de directie bespreken dat dinsdag 12 november met elkaar. 

Half oktober meldde de woordvoerster van Bernhoven nog dat er vanuit het personeel ‘geen signalen’ van actiebereidheid waren. Dat is de afgelopen weken wel veranderd. Dat begon bij het verplegend personeel op de afdeling neurologie en acute orthopedie en breidde zich langzaam uit over de rest van het ziekenhuis. 

Wie zorgt er voor ons? 

Inmiddels is er sprake van een actiecomité dat nog onderzoekt hoe de acties op 20 november vorm moeten krijgen. Met protesten op de ramen bij de ingang (‘wie zorgt er voor ons’)  en lakens in de publieksruimte worden bezoekers alvast gewaarschuwd. 

Volledig scherm
Lakens genoeg om slogans op te schrijven. Deze hangt in de publiekshal. © Hans van Alebeek

,,De werkdruk wordt steeds hoger, er is minder personeel en de patiëntenzorg wordt steeds complexer”, zeggen verpleegkundigen Chantal van der Zanden en Ashley Venrooij van het actiecomité. ,,Daarom wordt het tijd dat we voor onszelf gaan zorgen.” 

Misschien wel 100.000 deelnemers 

Het overleg met de directie is bedoeld om te kijken hoe de acties het beste opgezet kunnen worden zodat de veiligheid voor de patiënten niet in gevaar komt. Aan de landelijke stakingsdag op 20 november doen steeds meer ziekenhuizen mee. De bonden denken dat er misschien wel 100.000 zorgmedewerkers in actie zullen komen.