Volledig scherm
‘Frites smederij’ Goudtsmidt in Uden is failliet. Er zijn gegadigden om de zaak over te nemen. © Hans van Alebeek

Tóch belangstelling voor ‘frietje pulled pork’: Eerste kopers op de stoep voor failliete sjieke friettent

UDEN - De exclusieve snackbar Goudtsmidt uit Uden is failliet. De zogeheten ‘frites smederij’ aan de Pastoor Spieringstraat was al enkele weken gesloten. Pogingen om de zaak te verkopen liepen op niets uit, curator mr. Remco Michielsen heeft goede hoop dat het hem wel lukt.

 Advocaat Remco Michielsen van Van As Advocaten uit Uden heeft deze week een gesprek gehad met de directie van de failliete friettent. Volgens hem is nog onduidelijk hoe groot de totale schuld was. De bank die de inrichting van de zaak financierde en enkele leveranciers hebben nog geld tegoed.

Uden liep niet warm 

Volgens de verklaring van de directie kwam de zaak in de problemen door de sterk achterblijvende omzet, afgezet tegen de huur van het pand.  ,,Kennelijk liep Uden niet warm voor een exclusieve frietzaak", aldus Michielsen. 

De curator heeft goede hoop dat het hem wel lukt om de snackbar te verkopen. ,,De zaak ziet er keurig uit met hagelnieuwe horeca-apparatuur, airco- en afzuigsystemen. Je kunt er zo in als een verhuurder mee wil werken", laat hij weten. Er hebben zich al enkele gegadigden gemeld. Hun plannen variëren van een nieuwe frietzaak tot andere horeca, mogelijk in combinatie met het al lang leegstaande pand naast Goudtsmidt.