Volledig scherm
stockfoto © ANP

Toch kans op betaling leden adviesraad Boekel

BOEKEL - Wethouder Henri Willems gaat bekijken of er toch mogelijkheden zijn om de leden van de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) te betalen.  Diverse raadsfracties hebben daar om gevraagd. 

Betaling was vorig jaar december een van de geschilpunten in een conflict tussen de wethouder en de ASD. Dat leidde tot het opstappen van de gehele adviesraad. Inmiddels zijn er zes nieuwe leden die het college gevraagd en ongevraagd kunnen adviseren over zaken op sociaal terrein.

Quote

Geld kan niet het probleem zijn. De afgelopen jaren hielden we tonnen over

Jeanne van Eeert. raadslid GVB

Een van de problemen is, dat uitbetaling strijdig zou kunnen zijn als ASD-leden uitkeringsgerechtigd zijn. ,,Desnoods moeten we dan maar kijken naar een soort vrijwilligersvergoeding", opperde raadslid Gertie Jansen (DOP) afgelopen week tijdens de raadsvergadering.  Andere raadsleden leek dat niet zo'n goed plan omdat andere vrijwilligers ook niet worden betaald. ,,Het geld kan niet het probleem zijn. Er is de afgelopen drie jaar acht ton naar de algemene middelen gegaan", hield Jeanne van Eert (GVB) de wethouder voor. 

Andere adviesraden

Die erkende dat de ruimte er wel is. ,,Maar we moeten goed kijken wat de individuele consequenties zijn. En we moeten goed kijken hoe we er bij andere adviesraden mee omgaan” zei wethouder Willems.    

  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.