Volledig scherm
PREMIUM
Toerist in eigen regio: Het Docus de Daspad op Hartje Groen te Schaijk. Saar Seijkens (links) en Bente Janssen uit Nijmegen. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Toerist in eigen regio, Docus de Daspad Schaijk: 'Ze hebben een leuk verhaal bedacht’

TOERIST IN EIGEN REGIO - SCHAIJK - Soms lijkt het wel hoe verder weg, hoe beter. In de eigen regio is er ook veel moois te zien. Vandaag: het Docus de Daspad in Schaijk. 

Mijn dochter van twaalf, Sylvie, is er nog net voor te porren. Meegaan naar het Docus de Daspad in Schaijk en ervaren of en zo ja, hoe erg dit avonturenpad  uitdaagt. Het is een wandelpad vol belevenissen dwars door het bos, speciaal voor kinderen vanaf zes jaar. Helemaal gratis, al is een kleine donatie welkom. Het pad zit tegenover de nieuw leven ingeblazen camping Hartje Groen waar het bruist van de activiteit. Vroeger zat er de verouderde camping De Holenberg, maar niets herinnert daar meer aan.

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.