Volledig scherm
Prins Ton d'n Twidde © De Reigers

Ton d'n Twidde nieuwe prins carnaval van Zijtaart

ZIJTAART - Ton van den Tillart is vrijdagavond in de gymzaal van het dorpshuis in Zijtaart uitgeroepen tot  prins Ton d'n Twidde.  Hij krijgt Gerard Hooijmans als adjudant. Samen dragen ze het carnavalsmotto van dit jaar in Zijtaart ’Kneup ut in oew orre, gefist zal d’r worre!’

Prins Ton d’n Twidde is 41 jaar en werkt als kwaliteitscontroleur AGF op het distributiecentrum van Jumbo Supermarkten in Veghel. Ton woont samen met zijn vriendin Claudy op de Keslaerstraat in Zijtaart. Zijn grote hobby is vogels kijken en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zit in verschillende werkgroepen van de vogelwacht Uden en is voorzitter van de jeugdnatuurvereniging in Zijtaart. Verder is de Prins ook leiding bij Jong Nederland Zijtaart, waar hij elk jaar graag het Ardennenkamp mee organiseert. Op sportief gebied is hij graag te vinden op de survivalbaan in Nijnsel.

25 jaar

Met hun vriendenclub Kneup bouwen Ton en Gerard al meer dan 25 jaar carnavalswagens. Ze hebben daarmee al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept. Claudy de Koning is de vriendin van Ton en afkomstig uit Papgat (Sint-Oedenrode). Claudy is 39 jaar en werkt als HR manager bij Tzorg, een thuiszorgorganisatie in Uden.

Adjudant van de Prins Gerard Hooijmans is registeraccountant en mede-eigenaar van Biemans Accountants en Adviseurs in Erp. Gerard kent de klappen van de zweep. Hij was al eens Prins in 2006 en Adjudant in 2008. Samen met zijn vrouw Anne hebben ze een zoon Loek en een dochter Elze.

Volledig scherm
Prins en adjudant © De Reigers