Volledig scherm
De Markt in Veghel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Ton extra voor winkelcentra Meierijstad

MEIERIJSTAD - De centrummanagementorganisaties van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode krijgen eenmalig 100.000 euro van de gemeente Meierijstad vanwege de grote opgave waar de winkelcentra voorstaan. 

‘Een steuntje in de rug’, noemt het college van B en W de bijdrage. ,,De middelen zijn bedoeld om het centrummanagement te ondersteunen bij het realiseren van de ambities uit de centrumvisie.” Daarin staat waar het in de toekomst naar toe moet met de drie winkelcentra. Voor Veghel bijvoorbeeld betekent dit een inkrimping van het winkelvloeroppervlak met 10.000 vierkante meter. Daarover worden op dit moment gesprekken gevoerd met ondernemers. 

Het bedrag wordt verdeeld onder de drie centrummanagementorganisaties. De verdeling is gemaakt in overleg met de organisaties en op basis van de benodigde actiepunten per kern.

Centrummanagers zijn blij

De centrummanagers zijn verheugd, zo meldt een persbericht. Harrie van Herpen van Schijndel: ,,Ik ben blij dat we samen met Sint-Oedenrode en Veghel dit resultaat neer hebben kunnen zetten en dat we de nieuwe centrumvisie op een professionele manier kunnen ondersteunen en uitvoeren.” Centrummanager Dirk Lammers uit Veghel  zegt dat de bijdrage laat zien dat de gemeente de noodzaak inziet om tot structurele investeringen te komen in de drie centra van de gemeente. ,,Het komt de leefbaarheid en aantrekkingskracht ten goede.” En Pieter van de Kamp van centrummanagement Sint-Oedenrode vindt de bijdrage ‘meer dan terecht’.

De bijdrage gaat samen met een convenant, waarin prestatieafspraken worden opgenomen.