Volledig scherm
PREMIUM
Wim en Trudie Thoonen uit Zeeland zijn slachtoffer van een boze tauros. © Van Assendelft

Trudie en Wim Thoonen overleven aanval tauros: ‘We hadden geen schijn van kans’

ZEELAND - Trudie en Wim Thoonen, zaterdag onverhoeds aangevallen door een tauros in de Maashorst, doen hun verhaal: ,,We hadden geen schijn van kans. We zijn getekend voor het leven.”

Volledig scherm
. © BD

Een sensatieverhaal mag dit van hen beslist niet worden. Daar houden Trudie (56) en Wim Thoonen (59) totaal niet van. Wel van een waarheidsgetrouw verhaal. ,,Want veel mensen geven er een eigen draai aan.” Maar die lelijke jaap over zijn rechterwang en oor, zegt eigenlijk al alles: die aanval door een tauros had fataal kunnen zijn.

,,Een paar centimeter opzij en die hoorn had mijn hersenpan of hals doorboort. Het was akelig kortbij. Het besef komt later”, zegt Wim nuchter. Trudie: ,,De film draait maar door in je hoofd: is het wel echt gebeurd?” Wim: ,,Ik heb die tauros in bed tig keer terug gezien.”

Het is hun favoriete trim - en wandelrondje in ‘onze bossen’. Voorbij het pannenkoekenhuis, de Bosweg in, via Naat Piek en Slingerpad naar de Zevenhuizerweg. Zo ook deze zaterdag. Die weg doorsnijdt een klein begrazingsgebiedje waar zes taurossen en een jonkie leven. Zo’n klein lapje, dat de gepredikte vijftig meter afstand houden daar nooit lukt.

Wim: ,,Dus we letten altijd goed op. We zoeken het gevaar niet op. Het blijven toch wilde dieren. Ze zijn gewoon niet te vertrouwen.”