Volledig scherm
Van den Elzen uit Erp is al druk aan het uitbreiden in Siberië (L) © Van den Elzen Plants

Tuinder Van den Elzen breidt uit in Siberië, Noord-Limburg

ERP/VINKEL - Tuinder  Van den Elzen Plants uit Erp heeft een perceel van 43 hectare aangekocht in glastuinbouwgebied Siberië in Noord-Limburg. Het bedrijf gaat er frambozenplanten telen buiten, en de andere helft  van het perceel wordt ingericht voor glastuinbouw, bedrijfsgebouwen, koeling en huisvesting van arbeidsmigranten. 

Van den Elzen teelt aardbeien-, frambozen- en aspergeplanten voor de internationale markt. In Vinkel heeft het bedrijf ook Tuinwinkel Van den Elzen voor particulieren. In Siberië denkt het bedrijf verder te kunnen groeien, op grootschalige wijze. ,,En dan niet door her en der een kasje te kopen”, zegt directeur Frank Coppens in een persbericht. ,,maar door gericht te zoeken naar een toekomstgericht glastuinbouwgebied waar we echt uit de voeten kunnen. Dat hebben we gevonden in Limburg. Onze eerste actie is de aanleg van een frambozenveld. Daarnaast wordt al gewerkt aan de verdere inrichting van onze nieuwe locatie.” 

Het bedrijf heeft op dit moment ongeveer zeventien vaste medewerkers en zo’n 380 arbeidsmigranten aan het werk.

  1. Verdachte moord Bloemenwijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    Verdachte moord Bloemen­wijk Veghel naar Pieter Baan Centrum

    DEN BOSCH/VEGHEL De 24-jarige Veghelaar die op 20 november 2018 zijn 55-jarige huisgenoot Sona Manpasi in de Bloemenwijk zou hebben doodgestoken, weigert mee te werken aan onderzoek door het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Hij gaat daarom in opdracht van de rechter-commissaris binnenkort voor 'observatie' naar het Pieter Baan Centrum. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens een pro forma-behandeling van zijn rechtszaak in Den Bosch.